Arthur van Hoey Smith

Advocaat | Partner

Na zijn studie civiel en fiscaal recht is Arthur twee jaar als belastingadviseur werkzaam geweest, waarna hij in 2004 beëdigd werd als advocaat. In die hoedanigheid werkte hij aan verscheidene nationale en internationale fusies, overnames en joint ventures, waarna hij zich vanaf 2005 toelegde op de procespraktijk van het verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht.

Sindsdien adviseert en procedeert Arthur, zowel in civiele als in arbitrageprocedures, over verzekerings- en aansprakelijkheidszaken. Hij is gespecialiseerd op het gebied van technische schades (o.a. CAR, machinebreuk, All Risks, PDBI) en behandelt verschillende zaken op het gebied van beroepsaansprakelijkheid, letselschade, werkgeversaansprakelijkheid, contractuele aansprakelijkheid, polisgeschillen en regreszaken. 

In 2008 heeft Arthur de Grotius opleiding Onderneming en Aansprakelijkheid afgerond. Arthur publiceert, spreekt en levert op regelmatige basis een bijdrage aan de opleiding van studenten, advocaten, verzekeraars en experts. Hij is lid van/betrokken bij verschillende juridische en verzekeringsrechtelijk gerelateerde verenigingen: de Vereniging voor Verzekeringswetenschap (VVVW), de Vereniging voor Aansprakelijkheids- en Schadevergoedingsrecht (VASR), Rotterdamse Beurs Brand Club (RBBC), Beurs Club Technische Verzekeringen (BCTV) en Cobra 1998 (voor personen werkzaam in de co-assurantiemarkt brand).